PMC-uutiset

Elokuu 2018

 

Fenestria audiomaailman huipulle

 

PMC:n Fact-sarjan huippuluokan kaiutinuutuus Fenestria on nimensä mukaisesti kirkas, läpinäkyvä ikkuna musiikkiin.

 

Brittiläinen puusepäntyö ja huippuluokan akustinen tutkimus sekä tuotekehitys yhdistyvät kaiuttimessa innovatiiviseksi ja tyylikkääksi viimeistelyksi. Uudet materiaalivalinnat, aerodynaaminen suunnittelu ja maanjäristysalueiden pilvenpiirtäjistä omaksuttu värähtelyjenhallintatekniikka estävät Fenestriassa kaikenlaiset värittymät ja jäljelle jää puhdas musiikki siten kuin se on äänitetty.

 

Kolmitiekaiuttimen keskiääni- ja diskanttielementit on tarkoin eristetty basso-osasta ja alumiinisen suuntaimen muotoilu tekee äänikuvasta tarkan. Transmissiolinjassa käytetään PMC:n patentoimaa ATL-tekniikkaa. Koostaan huolimatta elegantin näköinen Fenestria sopii dedikoidun kuunteluhuoneen ohella mainiosti olohuoneisiin ja kelpaa kriittisellekin sisustajalle. Voi kunpa mekin joku päivä saisimme Fenestria-parin Suomen kultakorvakantaa viihdyttämään.

 

Ominaisuuksia:

 

• Värivaihtoehdot: tiger ebony, pähkinä, valkoinen, grafiitti

 

• Jakotaajuus: 380Hz, 3.8kHz

 

• Ulkomitat: K 170 cm x L 37,0 cm x S 62,3 cm

 

• Bassoelementti: 4 x 6,5’’ hiilikuitu

 

• Keskialue-elementti: 75 mm soft-dome, eristetty

 

• Diskanttielementti: 19,5 mm SONOMEX soft-dome, eristetty

 

• Transmissiolinjan tehollinen ATL™-pituus: 2 x 2,4 m

 

• Taajuusalue: 23Hz–25kHz

 

• Impedanssi: 4 ohmia

 

• Herkkyys: 86dB / 1W / 1m

 

• Massa: 80 kg/kpl

 

• Hinta: 51.900 €/pari

 

PDF-esite.

 

______________________________________________________

 

 

 

 

Elokuu 2018

 

Upea PMC-arvio AV Plussassa

 

Kotimainen Hifi-julkaisu AV Plus testaa tuoreessa numerossaan brittiläisen PMC:n hienoäänistä suurempaa jalustamallia, Twenty5.22:sta. Reilun 3000 euron parihintainen malli on sama, jonka Saksalainen Stereo-lehti ehti jo aikaisemmin rankata ilmiömäiseen 99%:n kastiin, joka on lehden arvosteluasteikolla poikkeuksellisen kova tulos.

 

Otteita AV Plus -lehden 5/2018 arvostelusta (käännös Mats Meyerin artikkelista lehdessä Hifi & Musik):

 

Toiston tahdonvoimaa

”Mitä siis ostaja saa vastineeksi 3 099 euron parihinnalla? Sillä saa erinomaisen kestävän ja vankan jalustakaiuttimen, mitkä seikat kuitenkin unohtuvat nopeasti, kun pääsee kuulemaan näitä itsevarmasti ja iskevästi soivia herkkupaloja! Harvoin pääsee kokemaan yhtä vilkasliikkeistä, kiehtovaa ja aseistariisuvan rohkeaa ääntä kuin tästä pienimuotoisesta kaksitiekaiuttimesta.”

 

”Koosta huolimatta kaiuttimen tahdonvoima ja luja kokonaisote musiikista ovat ilmiömäisiä. Kaiuttimilla on myös ihmeellinen kyky kadota musiikin tieltä. Tilaan muodostuu laaja, äänilähteet täsmällisesti paikantava stereokuva. Laulajien ja soittimien väliin jää paljon ilmaa. Yksi selitys on kapeat etulevyt, jotka vähentävät häiritseviä heijastuksia, mutta myös etulevyn kallistus, mikä asettaa elementit aikakoherentisti kohdalleen toisiinsa nähden kuunneltaessa normaalilla kuuntelukorkeudella.”

 

”Entä mitä puutteita havaitsimme? Eipä oikeastaan mitään. Mainittavaa saattaa olla ainoastaan se, että kaiuttimet pystyvät soimaan niin puhtaasti ja niin isosti, että niiltä tulee helposti pyydettyä liikaa. Saimmekin muutaman kerran kaiuttimet pohjaamaan, mutta silloin olimme rääkänneet niitä paljon enemmän kuin yleensä toimimme pienten kaiuttimien kanssa. Kaiuttimien pieni tilavuus merkitsi myös, että 40 hertsin tuntumassa ei enää ollut paljon energiaa. Seikkaa tosin kompensoi se, että PMC twenty 5.22:n bassotoisto on tiukempaa, puhtaampaa ja paremmin jäsenneltyä kuin monissa vielä kalliimmissa jalustakaiuttimissa. Ei enää sitä pulleaa ja hidasta bassotoistoa, jota toisinaan kuulee bassorefleksikaiuttimista – pienistä ja suurista.”

 

Kaiutin kaikelle musiikille

”Vaikka PMC twenty 5.22:n hintaluokassa on todella korkeatasoisia vaihtoehtoja, ei ole helppo löytää kaiutinta, jonka äänessä olisi samalla tavalla draamaa, hyväntuulisuutta ja tarkkuutta. Huomionarvoista on myös se, että vaikka mittausten valossa kyseessä ei ole täydellisin suoritus, kuulemamme perusteella on toisto on mitä mainiointa. Kyseessä onkin lähestulkoon täydellinen kaiutin, jonka parissa ei koskaan kyllästy ja joka kykenee toistamaan kaikenlaista musiikkia juuri oikealla otteella.”

 

PDF-linkki Av Plus -lehden artikkeliin.

 

______________________________________________________

 

 

 

 

Kesäkuu 2017

 

Uljas PMC-monitori MB2 SE saapuu

 

Kaikki SE-sarjan osat ja elementit on suunniteltu tuomaan kuulija entistäkin lähemmäksi aitoa musiikkiesitystä. Malliston keskimmäinen MB2 SE on saapumassa kesän aikana Rastilan myymäläämme referenssikaiuttimeksi – tämä hieno tuttavuus symboloikin osuvasti 20-vuotis juhlavuottamme.

 

SE-sarjan suunnittelutyö on tehty pikkutarkasti täysin uusilla standardeilla ja laatutasolla. Uudenlaiset sisäiset tuennat ja tietokonemallinnetut elementin rungot sekä erikoissuunnitellut näille kaiuttimille viritetyt jalustat, ovat vain osa näiden viimeisen päälle toteutettujen kaiuttimien hienouksista.

 

PMC:n SE-sarjan highend kolmitie-referenssimonitoreissa (IB2, MB2, MB2 XBD & BB5) yhdistyy brittiläinen puusepäntyö ja huippuluokan akustinen tutkimus sekä tuotekehitys. Musiikinrakastajat pääsevät nauttimaan näiden PMC:n erikoismallien entistäkin paremmasta musikaalisesta äänentoistosta sekä ainutlaatuisesta ja upeasta ulkoasusta.

 

MB on mallisarjansa keskikokoinen versio, jossa käytetään 12” Radial-bassoelementtiä ATL-bassovirityksessä. Siinä IB2-mallin tunne ja selkeys yhdistyy vielä erottelevampaan bassotoistoon, joka ulottuu helposti 20Hz asti. Erityinen Radial-bassoelementti ulkoisine tukirunkoineen sietää poikkeuksellisen hyvin niin mekaanista kuormitusta kuin lämpötilojakin.

 

OMINAISUUKSIA

 

Viimeistelyt: Pähkinäpuu, Amarone, Diamond Black, tammi

 

Jakotaajuus: 380Hz, 3.8kHz

 

Ulkomitat: K 870mm x L 380mm x S 555mm;

 

jalusta K 377mm + piikit 50mm x L 374mm x S 502mm

 

Bassoelementti: 310mm Radial

 

Keskialue-elementti: 75mm PMC75 SE

 

Diskanttielementti: 27mm Sonoflex soft dome

 

Tehollinen ATL™-pituus: 3m

 

Taajuusalue: 20Hz–25kHz

 

Impedanssi: 8ohm nimellinen

 

Herkkyys: 91dB / 1W / 1m

 

Massa: 58kg (jalusta 17kg)

 

Hinta: 25.900 €/pari

 

______________________________________________________

 

 

 

Syyskuu 2016

 

Uusi Twenty5-sarja on laskeutunut

 

PMC esitteli toukokuun alussa järjestetyillä Munchenin hifi-messuilla innovatiivisesti upgreidatun Twenty-sarjan, joka kantaa nimeä Twenty5.

Aikaisempi Twenty-sarja jää edelleen tehtaan valikoimaan edullisempana "entry-vaihtoehtona". Twenty-sarjan värivalikoima muuttui samalla siten, että

ainoa värivaihtoehto on jatkossa "jet black". Vastavuoroisesti tehdas tarkisti Twenty-sarjan hintoja alaspäin, hyvin houkuttelevalle tasolle.

 

Syyskuisilla Helsingin HifiExpo -messuilla MR Hifi ensiesitteli Twenty5-sarjan 5.26-lippulaivamallin. Vastaanotto oli häkellyttävän positiivista. Tuntuu, että

uuden sarjan ääneen on onnistuttu saamaan ripaus tonaalista rikkautta ja toistollista pohjaa edelliseen mallisarjaan verrattuna. Uskon, että käsissämme

on nyt jotain ainutlaatuisen hienoa, kuitenkin järkevässä hintaluokassa.

 

Kaikki uuden Twenty5-sarjan demomallit ovat vihdoin saapuneet suomen kamaralle ja niitä pääsee kuulemaan ajanvarauksella kautta Suomen.

 

 

 

 

 

______________________________________________________

 

 

 

Elokuu 2016

 

PMC-aiheinen iltasatu

 

Kas tässä, mukavaksi iltalukemiseksi Hermusen Matin arvio PMC:n SE-sarjan järkäleestä, joka vieraili viime keväisillä Rastilan Kartanon tapahtumassamme. Viihdyttävää luettavaa.

 

 

PDF-linkki Hifimaailma-lehden artikkeliin.

 

 

 

 

 

______________________________________________________

 

 

 

Helmikuu 2016

 

PMC-kaiuttimet järjestää arvonnan Facebookissa

 

Uuden ja uljaan PMC-maahantuontimme kunniaksi heitämme käyntiin oikein mukavan Facebook-arvonnan, jossa palkintona 400 € lahjakortti MR Hifiin. Arvonta suoritetaan 31.5.2016 kaikkien Facebookissa kilpailuviestiin vastanneiden ja viestin jakaneiden kesken.

 

ARVONNAN SÄÄNNÖT:

 

Kerro miksi päädyit nykyisiin kaiuttimiisi ja mitkä ne ovat? Liitä mukaan myös kuva nykysetistäsi ja jaa tämä julkaisu. Kaiuttimien ei välttämättä tarvitse (vielä ainakaan) olla PMC-merkkiä kantavat eli aivan kaikki harrastajat pääsevät mukaan osallistumaan arvontaan

 

PMC-kaiuttimien Facebook-sivun ja arvonnan löydät tästä linkistä:

 

https://www.facebook.com/PMCkaiuttimet/

 

MR

 

 

______________________________________________________

 

 

 

 

Tammikuu 2016

 

Rastilan kartanomessut

 

Merkitsehän siis kalenteriisi huhtikuun ensimmäinen viikonloppu NYT.

 

MR Hifi järjestää uskollisen äänentoiston ja hyvän mielen tapahtuman Rastilan tunnelmallisessa kartanossa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Jo kolmatta kertaa järjestetyssä tapahtumassa on esillä high fidelityn valikoituja tuotemerkkejä huolella setitettyinä viidessä eri kabinetissa. Paikalla luonnollisesti myös karismaattisimmat maahantuojien asiantuntijat.

 

Kattauksia ja muuta ohjelmaan päivitetään tälle sivulle pikku hiljaa, jotain uutta ja mukavaa olisi tänäkin vuonna tarkoitus keksiä.

 

Suurin muutos aikaisempiin vuosiin on tapahtuman muuttuminen kaksipäiväiseksi. Tällä muutoksella pyrimme helpottamaan paikalle pääsyä ja hieman jakamaan ruuhkahuippua. Lauantai-illaksi olisi mietinnässä myös iltakekkerit, jossa tarjolla hyvää ruokaa, juomaa sekä vapaampaa fiilistelyä.

 

Tapahtuman aukioloajat ovat la 2.4 klo 10-16 sekä su 3.4 klo 11-15, iltatilaisuuden aikataulutus yms. ovat vielä auki.

 

Facebookin tapahtumasivu on kaikille avoin:

 

https://www.facebook.com/events/1115439091822464/

 

MR

 

 

 

 

 

______________________________________________________

 

 

 

Lokakuu 2015

 

Messukiitos

 

Suurkiitos omasta puolestani kaikille harrastajille, jotka Hyvinkään Highend -messuilla vierailivat. Kävijämäärä oli mukavassa kasvussa edellisiin vuosiin verrattuna, joka kertoo selvästä tilauksesta tämän kaltaiselle hyvän äänen riippumattomalle tapahtumalle. Riippumatta siitä, onko Rantasipi ensi vuonna vielä messujen käytössä, jatkoa The messuille varmasti seuraa, muodossa tai toisessa.

 

Hyvinkään messujen luonteesta kertoo osuvasti messuäänestyksen lopputulos, jossa taso oli varsin korkealla ja joka omalta osaltaan peilaa suuremman hifiharrastaja-massan referenssejä. Tämä on toki myös kaupallisessa mielessä mielenkiintoista tietoa – liiketoimintaa kun tässä kuitenkin harjoitetaan. Tänäkin vuonna karismaattinen herra Harri sai suvereenin ykköspaikan, saaden noin tuplasti ääniä esim. kolmossijaan verrattuna. Eikä siinä mitään, yleispätevän kaunisääninen Harri on juuri tästä syystä myös MR Hifin myymälässä kuultavana. Tinkimättömyydessään vastaavaa valmistajaa saa hakemalla hakea - alusta loppuun käsin rakennettuja laatuinstrumentteja, joiden äänestä puuttuu kaikki musiikkinautintoa häiritsevä huttu.

 

Sijat kaksi, kolme ja neljä olivatkin sitten yllättävänkin tasaisen äänijakauman sisällä, esimerkiksi kolmosen ja nelosen välillä oli enää vain neljän pisteen ero äänissä. Mahtavaa onkin huomata kuinka erilaisilla kaiuttimilla voidaan päästä yhtä lailla hienoon lopputulokseen. Kaikki nämä setit edustivat kukin täysin omaa koulukuntaansa. Fischer & Fischerin kivikaiuttimet miellyttivät toiseksi eniten äänensä antaneista noin kymmenen äänen kaulalla seuraavaan ja kauniit ympärisäteilevät MBL:n kaiuttimet merkin omalla elektroniikalla soitettuna saivat kolmanneksi eniten ääniä. Oma PMC/Naim settimme oli äänestyksessä sijalla neljä.

 

Näillä messuilla meillä oli tarkoituksena tuoda PMC:stä esille hieman erilaista puolta. Huikean kontrollin tarjoama Naim-kattaus miellytti odotetustikin hiukan eri makunystyröitä kuin esimerkiski vuoden takainen Earin putkikalusto/twenty.26 -kattaus, jonka soundiin pääsi ehkä nopeammin sisälle tämän vuotiseen esitykseen verrattuna. Pakko kuitenkin on todeta, että PMC twenty.26 joka tapauksessa venyy hämmästyttävän monennäköiseen toistoon erilaisten settien mukaan, ollen tässä mielessä eräs neutraalimpia kaiuttimia markkinoilla. Muistathan, että kotikuuntelupalvelumme ulottuu koko Suomeen eli rohkeasti vaan yhteyttä, niin katsotaan sopiva demoajankohta omassa olohuoneessasi.

 

MR

 

 

 

 

 

 

______________________________________________________

 

 

 

Elokuu 2015

 

MR Hifi PMC-kaiuttimien maahantuojaksi

 

PMC on ollut meillä hyvin pidetty kaiutinvaihtoehto viime aikoina ja nyt minulla onkin ilo ilmoittaa, että syvennämme yhteistyötä tämän hienon valmistajan kanssa maahantuonnin muodossa.

 

Jo ensimmäisistä soinnuista alkaen on hyvin ilmeistä, miksi tämä 24-vuotias Brittivalmistaja on saavuttanut arvoisensa kulttimaineen studiomaailmassa. Ainutlaatuinen suunnittelufilosofia ulottuu myös tehtaan kotimalleihin ja onkin vaikea olla ihastumatta PMC:n dynaamiseen, kosketeltavan aukinaiseen ja uniikilla tavalla hengittävään toistoon. Toistoon, joka saa vanhat levysi kerta toisensa jälkeen elämään. Yhteistä synergiaa tuntuu löytyvän mukavasti varsinkin musikaalisina pidettyjen vahvistinmerkkiemme kanssa. Esim. Naim Audio, Rega ja Densen toimivat varsin upeasti PMC:n kyljessä.

 

Transmissiolinja-kotelorakenne (ATL) tarjoaa suljetun kotelon ja bassorefleksiviritteisen kotelon hyvät puolet samassa paketissa ja korkea herkkyys mahdollistaa myös useiden putkivahvistimien kuormittamisen optimaalisella tavalla. PMC-kaiuttimet toimivat hienosti myös hieman pienemmissä tiloissa ja sietävät keskinmääräistä paremmin seinän läheisyyttä. Kaikki PMC:n kaiuttimet tehdään käsityönä Briteissä tiukimpia laatustandardeja noudattaen. Ammattiylpeä valmistaja tarjoaa tuotteilleen peräti 20 vuoden takuun.

 

Kaikki twenty-sarjan kaiuttimet ovat kuultavissa myymälässämme. twenty-sarja maksaa alk. 1.890 €/pari. Nykyinen hinnasto on voimassa vielä jonkin aikaa, jonka jälkeen hintoihin tulee pieni nousu.

 

MR

 

 

______________________________________________________

 

Maahantuoja MR Hifi  |  Rastilanraitti 5A, 00980 Helsinki  |  (09) 344 3949  |  045 679 2200

info@mrhifi.fi  |  www.mrhifi.fi  |  PMC-jälleenmyyjät  |  PMC UK